fbpx

Vitaminer og Mineraler for Sunnere Hud, Hår og Negler

Drømmer du om sunn hud, sterkt hår og vakre negler? Kostholdet ditt spiller en avgjørende rolle i å oppnå disse målene. Visse vitaminer og mineraler er spesielt viktige for å fremme skjønnheten innenfra og ut. Her er en oversikt over noen av de viktigste næringsstoffene du bør inkludere i ditt daglige kosthold for å støtte hud, hår og negler.

Vitaminer og Mineraler – Hvilke næringsstoffer er spesielt gode for Hud, Hår og Negler?

Det finnes mange vitaminer og mineraler, og de alle har ulike, og ofte flere, egenskaper som er viktig for god helse. I denne oversikten finner du informasjon om næringsstoffer (vitaminer og mineraler) som er spesielt viktig for hud, hår og negler sin helse.

Biotin – Også kjent som Vitamin B7, Vitamin H og Skjønnhetsvitaminet

Biotin, er et vannløselig vitamin som er essensiell for metabolisme av fett, karbohydrater og proteiner. Det er spesielt kjent for sin rolle i å styrke hud, hår og negler, og derfor har biotin også fått navnet vitamin H og skjønnhetsvitaminet. Kjært barn har mange navn!

Biotin sine fordeler for hud, hår og negler:

 • Hår: Biotin bidrar til å redusere hårtap og fremmer hårvekst ved å forbedre keratinstrukturen.
 • Negler: Biotin styrker negler og reduserer sprøhet/at de knekker.
 • Hud: Biotin er primært kjent for sine styrkende egenskaper av hår og negler, men det bidrar også til sunn hud ved å støtte fettmetabolismen.

Kilder til biotin er blant annet egg, frø, nøtter, avokado, søtpoteter og laks. Det finnes også en rekke kosttilskudd som inneholder blant annet biotin, f.eks. Royal Tan, som er mer enn bare Norges sterkeste betakarotentilskudd, men også et helhetlig skjønnhetstilskudd.

royaltan
For en rask, dyp og naturlig gyllen farge
Ikke bare et av Norges sterkeste og mest potente betakarotentilskudd, men også et helhetlig skjønnhetstilskudd.

Kobber – Spenstig hud og normal pigmentering

Kobber er et essensielt sporstoff (mineral) som spiller en rolle i dannelsen av kollagen og elastin, som er avgjørende for hudens elastisitet og styrke. Kobber er også viktig for normal pigmentering i huden.

Fordeler for hud, hår og negler:

 • Hud: Opprettholder hudens fasthet og elastisitet ved å fremme kollagenproduksjon. Sørger også for normal pigmentering.
 • Hår: Viktig for melaninproduksjon, som gir både hud og hår en sunn og naturlig farge. Kan bidra til å forhindre tidlig grått hår.
 • Negler: Bidrar til dannelse av sterke negler.

Naturlige kilder til kobber: Skalldyr, nøtter, frø, fullkorn, sjokolade, lever og mer.

Vitamin C – Kollagenproduksjon og hudbeskyttelse

Vitamin C, også kjent som askorbinsyre, er en kraftig antioksidant som spiller en viktig rolle i kollagenproduksjon og beskyttelse av hudceller mot skader.

Fordeler for hud, hår og negler:

 • Hud: Vitamin C fremmer kollagenproduksjonen, noe som bidrar til å redusere fine linjer og rynker. Det beskytter også huden mot skader forårsaket av frie radikaler.
 • Hår: Vitamin C forbedrer blodsirkulasjonen i hodebunnen, noe som kan fremme hårvekst og styrke hårrøttene.
 • Negler: Vitamin C bidrar til sterkere negler ved å støtte kollagenproduksjonen.

Naturlige kilder: Sitrusfrukter (f.eks. appelsin, sitron), jordbær, paprika, brokkoli, kiwi og flere. Kosttilskudd er også et godt alternativ for å sikre seg anbefalte mengder, f.eks. Royal Tan inneholder også vitamin C.

Vitamin E – Beskytter Hud og Hår

Vitamin E er en fettløselig antioksidant som beskytter cellene mot skader fra frie radikaler og støtter hudens helingsprosesser. Studier viser at kombinasjonen av betakaroten (vitamin A), vitamin C og vitamin E er spesielt effektiv i beskyttelse av huden ved solbrenthet.

Vitamin E sine fordeler for hud, hår og negler:

 • Hud: Vitamin E fukter huden, reduserer inflammasjon og hjelper med å beskytte mot UV-skader.
 • Hår: Vitamin E forbedrer blodsirkulasjonen i hodebunnen og balanserer oljeproduksjonen, noe som kan fremme sunn hårvekst.
 • Negler: Vitamin E kan bidra til å fukte og styrke negler, samt forhindre sprøhet.

Kilder til vitamin E er: Nøtter, frø, grønne bladgrønnsaker, vegetabilske oljer, avokado, fisk.

Sink – Sunnere hud og negler, samt forhindrer hårtap

Sink er et essensielt mineral som spiller en viktig rolle i cellevekst og reparasjon, samt immunsystemets funksjon.

Fordeler for hud, hår og negler:

 • Hud: Sink hjelper med å bekjempe akne ved å redusere inflammasjon og regulere oljeproduksjonen.
 • Hår: Sink støtter hårvekst og reparasjon, og kan bidra til å forhindre hårtap.
 • Negler: Sink bidrar til sterke negler ved å støtte veksten og reparasjonen av neglene.

Naturlige kilder til sink er: Kjøtt (spesielt rødt kjøtt), skalldyr, belgfrukter, nøtter, frø, meieriprodukter.

betakaroten

Konklusjon

For å oppnå sunn hud, sterkt hår og vakre negler, er det viktig å sikre at du får i deg de riktige vitaminene og mineralene gjennom kostholdet ditt. Biotin, kobber, vitamin C, vitamin E og sink spiller alle nøkkelroller i å støtte skjønnheten din fra innsiden og ut. Ved å inkludere matvarer rike på disse næringsstoffene i ditt daglige kosthold, kan du oppnå en naturlig og strålende skjønnhet som varer. Det kan være utfordrende å få i seg nok av næringsstoffene i det daglige, og da er kosttilskudd en veldig enkel løsning. Royal Tan er et naturlig betakarotentilskudd, men også et helhetlig skjønnhetstilskudd og inneholder flere vitaminer og mineraler i tillegg til samtlige nevnte næringsstoffer.

Dette innlegget fokuserer på spesifikke helsepåstander angående hud, hår og negler. Det er flere vitaminer og mineraler som støtter hud, hår og negler sin helse, samt nevnte næringsstoffer har også andre helsefordeler.

Bestill ROYAL TAN™ nå

 • Velkomsttilbud -40%: Første pakke til kun kr 179,-
  (Ordinærpris kr 299,- for 30 dagers forbruk).
 • Ingen bindingstid på abonnementet,
  du kan når som helst si opp.
 • Levert rett hjem til deg med Posten.

Skriv inn ditt telefonnummer og trykk "Gå videre" for å bestille

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt mobilnummer. Du bestiller ingenting ennå.